Wanneer er tijdens slikken,spreken of als gewoonte tevéél spierspanning gebruikt wordt in de mond, kaak of keel, dan kan dat pijn of vermoeidheid in dat gebied veroorzaken.Naast slik- en stemtherapie of manuele fascilitatie, kunnen wij tapes inzetten om de spieren te helpen zich als het ware te herinneren hoe het voelt om ontspannen te zijn.Door tegelijkertijd de juiste slik- of stemtechnieken te gaan gebruiken weten de spieren na verloop van tijd weer hoe zij zelf deze ontspanning kunnen behouden en zijn de tapes niet meer nodig

Achtergrond:

Dr Kenzo Kase ontwikkelde in 1973 in Japan de techniek genaamd: Kinesiotaping.

Kinesiotaping is een jarenlang geteste, therapeutische tapemethode die gebruikt kan worden wanneer extra ondersteuning van de spierspanning, naast oefeningen, nodig is.

Het doel en het ontwerp van de tape is om het natuurlijke helende vermogen van het lichaam te vergemakkelijken, terwijl het ondersteuning en stabiliteit biedt aan de omliggende weefsels, zonder beperking van de beweging van het lichaam. De spieren krijgen een soort “recept” mee waardoor de oefeningen, tussen de logopedische behandelingen door, effectiever zijn en het resultaat uiteindelijk stabieler is.

De Kinesio Tex Tape is latexvrij en kan  3 tot 5 dagen gedragen worden. De tape kan nat worden zonder dat de eigenschappen ervan veranderen. De tape werd zo ontworpen dat deze vergelijkbaar is met het gewicht en de dikte van menselijke huid en is veilig voor kinderen,volwassenen en ouderen.