Tot slot

Klanttevredenheidsonderzoek t/m/maart 2017:  Dank voor uw reacties!
50. Wilt u uw logopedist een compliment geven, heeft u een tip of wilt u nog iets anders kwijt? Plaats dit dan anoniem in onderstaand kader.
Geen opmerkingen. Uitstekende logopediste.
Was erg kundig
ik vind de logopedist bijzonder kundig en ervaren. Had haar graag 35 jaar eerder ontmoet. Had een hoop ellende voorkomen.
Prima resultaat en vriendelijke behandeling
Mijn behandelaar onderscheid zich door haar zeer persoonlijke en creatieve aanpak, wat ik als zeer prettig heb ervaren.
aandachtig geluisterd
Zeer aan te bevelen
Nog bedankt voor de goede begeleiding en de prettige uitleg van de behandelingen. Ik heb er een hoop van geleerd. Top!
Het was bijzonder aangenaam om bij de logopediste te komen. Mijn probleem is niet opgelost, omdat zij er serieus mee omgegaan is, heb ik nu het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb en kan ik er beter mee omgaan.

 

 

Uit klantteveredenheidsonderzoek: juli 2016 dank allen!:

-Hartelijk dank! Ik heb leuke en verrassende oefeningen gedaan. Elke keer weer leuk als de grote map met teksten tevoorschijn kwam!
-Zij voelde ook goed aan en benoemde goed de onderliggende problematiek van de klachten. (Anders kun je oefenen tot je een ons weegt..)
-bedankt voor de goede begeleiding
-Geen standaard consulten> dit is positief! Persoonlijke aandacht! Echte aandacht, echt een luisterend oor. Geen probleem als ik iets te laat was. Ik vind dat mijn logopedist een pluim verdiend!! Ze geniet van haar werk. Ze houdt van de mensen.
-Hele goede logopedist, heeft me erg geholpen!
-Prettige begeleiding bij de behandeling, duidelijke uitleg in een goede sfeer.
-Ik heb heel veel gehad aan alles wat je hebt verteld. Ik kan het goed toepassen in mijn werk en het dagelijks spreken. -Heel erg bedankt!!!
-Dank voor de veel Dank voor de vele nuttige tips, aandacht en behulpzaamheid.
-Een logopedist die de tijd neem en naar je luistert Een uitstekende tijd gehad en veel geleerd
-Thank you for everything!
-Dank voor de verwijzing
-De logopediste dacht uitstekend mee, vroeg door en deed extra onderzoek toen ze het probleem niet meteen kon duiden. Heel fijn!

02-03-2016 Wendy schreef:

Wat zijn wij blij dat we contact hebben gezocht met Marjan voor logopedie voor onze dochter. Zij durfde niet bij vriendinnetjes van school te spelen, want “hun pappa en mamma verstaan mij niet, mamma”.
Nu kan ze de r, de sch en de g wel goed zeggen en is ze regelmatig bijvriendinnetjes thuis te vinden. “Nu snappen ze tenminste wat ik bedoel, mam!”Succes ermee, en heel erg bedankt!

16-12-2015 Claudia schreef:

“Hallo mijn naam is Claudia ik had al enige jaren last van stem problemen , de ene dag ging het beter als de andere dag. De artsen hier in de omgeving konden niet zeggen wat het was en bleven adviseren om logopedie te doen, twee maal geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Het laatste half jaar werden de klachten erger en was ik moeilijk te verstaan en had zelf zoiets van pfffff ik weet effe niet meer wat ik er aan kan doen en merkte ook aan mezelf dat ik soms ook gefrustreerd werd als ik weer eens niet uit mijn worden kwam en me eigen moeilijk verstaanbaar kon maken.

Op een dag was ik bezig met een EHBO dienst op een evenement en daar kwam ik Frans Bauer tegen, heel leuk en ik wilde een handtekening gaan vragen aan hem , maar er kwam weinig geluid uit. Hij zei toen “ ik ga jou helpen” , en ik begon een beetje schaapachtig te lachen en dacht huh?

Maar hij gaf mij het nummer van Marjan Oosterbaan en moest haar bellen van Frans want zij kon mij vast en zeker hiervan afhelpen. Ik heb hem ook beloofd dit te doen , en de volgende dag ook gelijk Marjan gebeld en het verhaal uitgelegd hoe het was.

Zij stelde wat vragen, ik moest een paar dingen doen met mijn stem , en zij dacht te weten wat het was en adviseerde mij om naar dokter Langeveld kno arts Leiden te gaan. Nu was ik natuurlijk heel sceptisch na vele ziekenhuis bezoeken en kno artsen al gezien te hebben , maar goed me gevoel zei baadt het niet schaadt het niet. Drie weken terug ben ik bij deze arts geweest en ik moet zeggen dat ik Marjan en Frans zoooooo ontzettend dankbaar ben , de arts wist binnen 5 minuten wat er aan scheelde en er was ook iets aan te doen : ik heb een verkramping aan mijn stembanden en er wordt Botox geïnjecteerd en eigenlijk de zelfde avond kon ik al weer redelijk normaal communiceren en me zelf verstaanbaar maken.

Ik ben nu drie weken verder en mijn stem is bijna weer helemaal terug , ik ben hier zo ontzettend blij mee , is niet in woorden uit te drukken, dus bij deze Marjan en Frans Bauer natuurlijk mijn dank is groot hiervoor.”

09-08-2015 Van Martien hoorde ik

“Je haalt eruit wat erin zit met 10% extra.”

10-07-2015 Moeder van Nienke schreef

“Hallo Marjan,
Het was geweldig! Nienke heeft mooi gezongen!
Ook van alle andere leerlingen genoten!
Voor jou, veel dank! Nienke heeft door jou tips; gebruik van
stemoefenen e.d. goed gezongen.”

19-07-2015 Roland schreef

“Bij deze meld ik dat ik de bal in mijn keel bij slikken geheel kwijt ben.Ik dank u voor de geboden hulp.”

15-11-2014 Annet schreef

“Marjan Oosterbaan is zeer professioneel en ook als persoon prettig in de omgang. Ik heb veel profijt van de oefeningen diezij mij gegeven heeft. De tips die zij gegeven heeft helpen bijzonder en daarbij kijkt zij verdergaan alleen het spraakprobleem. Ze probeert ook achter de diepere oorzaak van het probleem te komen. Dat is fijn! Marjan bedankt dat je me weer op weg hebt geholpen!”

12-11-2014 Gerda schreef

“Na een aantal heftige hoestbuien waar ik bijna in stikte en weinig meer durfde te eten, werd ik door de k.n.o. arts doorverwezen naar de logopedie. Na wat ademhalingsoefeningen en het gebruik van het “bubbelpijpje” ben ik van mijn angstige hoestbuien af en kan ik letterlijk weer opgelucht ademhalen!”

08-11-2014 Esther van Es en Katja Slotte

Vocalisten  bubbelen voorafgaand aan hun optreden: The More The Mary sings Tom Waits.

IMG_1300

 

05-09-2014 Elja  schreef

“Ik ben CARA patiënte en heb het laatste jaar toenemende last van taai slijm bovenin mijn luchtpijp, waardoor een verstikkend gevoel ontstaat. Diverse kuren verminderen het probleem tijdelijk, en neusverkoudheden die veelal tot bronchitis leidden werden aangepakt met antibiotica en soms prednison. De flutter, een apparaatje waarmee trillingen in de luchtwegen d.m.v. blazen ervoor zorgen dat slijm losgetrild wordt helpt mij enkel  bij minder ernstige kortademigheid.De logopediste reikte mij het glazen buisje voor de Bubbling Therapy aan waarmee ik intensief ging oefenen. Na 11 dagen was het verstikkende gevoel bovenin mijn luchtpijp al verdwenen en kon ik de hoeveelheid oefeningen wat verminderen.Nu ik steeds makkelijker slijm op kan hoesten oefen ik nog maar 3x per dag 2minuten. Bij een hogere luchtvochtigheid neemt mijn slijmproductie en kortademigheid toe. Naast het opvoeren van de medicatie neemt ook de oefentijd voor het bubbelen toe met als gevolg : slijm wordt daadwerkelijk opgehoest!”

Foto met bubbelteil

 

 

18-08-2014 Leida schreef

“Ik heb al jaren last van hoestbuien en ben door de longarts doorgestuurd naar de k.n.o.arts en toen naar de logopedie.Ik kreeg het advies om door een glazen pijpje te blazen in een bak met water.Na een paar dagen had ik er al baat bij, nu 2 weken later is het al een stuk beter!”

03-11-2013 Irene  schreef  

“Ik zou jou nog mailen hoe het verder gaat met mij stembanden. Ik ben lekker aan het oefenen en ik kan ermee vooruit. Ik wil je hartelijk danken voor het inzicht wat ik hierdoor heb meegekregen. Ben blij dat ik bij je geweest ben.”

04-06-2013 Anton schreef  

“Ik heb Marjan als zeer prettig ervaren als coach, en heeft mij veel geholpen om wee een stap verder te komen in de komende tijd. Haar behandeling is zoal puntig direct en vooral humaan en inlevend. Dank daarvoor Marjan”

27-04-2013 Vocal Center:

“Marjan werkt vanaf de oprichting van Vocal Center met ons samen. Ze is een betrouwbaar en fanatiek logopediste en coach en gaat door het vuur voor haar cliënten. Het is fijn om iemand in het netwerk te hebben met de kwaliteiten van Marjan;..er wordt bijna altijd een mogelijkheid gevonden om een oplossing voor de vocalist te bedenken.Ik wil dus Marjan aanraden voor iedereen een goede mentale coach of logopediste zoekt.”

“Mark schreef:

“Door het gesprek met Marjan Oosterbaan heb ik geleerd om beter om te gaan met stressfactoren tijdens mijn werk. Hierdoor namen mijn stemproblemen af, voelde ik me weer goed en functioneerde ik als vanouds.”

Marleen schreef:

“We gingen direct naar de kern van het probleem en er ook meteen mee aan de slag met als gevolg veel resultaat in korte tijd!”.

Leonie schreef:

“Hoi Marjan, heel erg bedankt voor de sessies met jou.”. Zij vervolgt: “….en zoals ik laatst op een kaart las: “Ik verander wat ik anders wil” en zo is het maar net!”.

Pauline  schreef:

“Logopedie heeft mijn zangtechniek verbeterd, maar aanvullende coaching heeft me geleerd dat zingen meer is dan techniek alleen: het is nog leuk ook! En dat hoor je.”

Marielle schreef:

“Marjan heeft mij handvaten en richting gegeven zodat ik bewuster werd van mijn eigen invloed en mijzelf in beweging kon zetten om mijn doelen te realiseren”

Fabienne schreef:

“Ik wou u nog heel hartelijk bedanken voor de logopedie maar ook voor de steun en gesprekken.Ik zit weer lekker in mijn vel en ik voel me stukken zelfverzekerder. Op de stage gaat het opeens heel goed,ook werken aan mezelf en het afvallen lukt opeens.Ik sta gewoon anders en stukken beter in m’n schoenen!”

Rolf schreef:

“Ja natuurlijk had ik stemproblemen, maar na de stemband operatie moesten er nog meer zaken worden gedaan om de stem helder te laten worden. En dat hebben we gedaan met behulp van jouw sessies om eens te kijken naar de onderliggende problematiek die blokkades veroorzaakten. Ik heb nu wat waardevolle technieken gekregen om de gedachten en daaraan verbonden emotionele reacties beter te kunnen plaatsen. Bedankt!”

Frans schreef:*

Mijn ervaring. Ik weet nog goed toen ik voor de eerste keer te horen kreeg:”Frans, je hebt een poliep”. Mijn wereld stortte in en dat had toen ook voor mij heel veel gevolgen.Stel je voor 15 keer een volle zaal in Ahoy annuleren, meer dan 150000 toeschouwers naar huis sturen; een grote klap voor iedere artiest.

>De operatie was heel erg spannend, vaak heb ik gedacht dat zoiets kleins op je stembanden je zo onzeker kan maken. Ja,het woord onzeker wil ik bij deze voor de eerste keer gebruiken. Tijdens de laatste optredens, voor de constatering dat je een stemprobleem hebt begint het al. Je kunt niet meer dat gene doen wat je altijd deed,de hoge noten werden moeilijker en van het zingen werd ik moe. Ik kreeg nekklachten en voelde me na een drukke week ellendig van inspanning om er maar een mooie klank uit te krijgen. Tot het moment dat ik hees werd en eerst nog dacht aan een zware kou,maar dat veranderde toen ik verkouden bleef en besefte dat ik hulp moest zoeken. Hulp is er in vele vormen in de eerste plaats een super dokter die het aandurft om je te opereren want voor een zanger zijn stembanden nu eenmaal een kostbaar bezit. Maar als je geopereerd bent, dan begint het pas, je kunt letterlijk zeggen een nieuw begin. In mijn geval begon dat met logopedie bij Marjan. Je voelt je na de operatie machteloos, hulpeloos en vooral ONZEKER. Duizend vragen, kan ik nog wel zingen, zal ik ooit nog zo klinken als toen. Al gauw merk je dat je door de poliep en je werk, de stem zwaar hebt overbelast.

Het oneindig oefenen doet je beseffen wat je stem voor je betekent. En heel langzaam krijg je weer vertrouwen in jezelf, in mijn geval door Marjan. Heel langzaam dringen de technieken die je leert door in je systeem. Technieken waar ik nog elke dag plezier van heb en waarvan ik dacht dat ik ze nooit hoefde te leren, want zeg eerlijk, waar heeft een artiest nu logopedie voor nodig?! Nou, juist dan,als je professioneel bezig bent is het van groot belang om je stem juist te gebruiken en natuurlijk ook andere spreektechnieken te leren beheersen want als je problemen krijgt, beschadig je de stem omdat je jezelf onbewust trucjes aan gaat leren om moeilijke noten, liedjes of zinnetjes te verdoezelen met extra kracht op je stemof harder te gaan zingen. Miijn ervaring is: Als ik geen goede begeleiding had gekregen, ik waarschijnlijk nooit meer op mijn niveau terug gekomen was en had ik denk ik ook niet meer het vertrouwen teruggekregen in mijn stem. Voor alle toekomstige stempatiënten: Veel succes en vind het vertrouwen in jezelf weer terug want stembanden doen veel meer dan alleen maar geluid maken.
Groet, Frans

Lieke mailde:*

“Wat had ik dit graag allemaal eerder willen weten, kun je dat eens op de set van GTST komen vertellen?”

* Met toestemming vermeld.